Veelgestelde Vragen

Heeft u vragen over hoe Bookabus werkt? Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen van onze klanten. Heeft u een bus nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan via de website en bespaar tot 40% op de huurkosten van uw bus.

Reserveren en betalingen

Kan ik nog veranderingen aan het reisschema doorgeven na reserveren?

Ja dat is uiteraard mogelijk. Of het nu een paar mensen meer zijn die meegaan of u wilt liever iets eerder of later vertrekken, alles is mogelijk. Kleine wijzigingen zijn vaak gratis. Grotere veranderingen, zoals het verlengen van uw busverhuur met een paar uur of een extra dag, zijn mogelijk maar kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Hoe en wanneer kan ik betalen?

Nadat u de boeking heeft afgerond ontvangt u een factuur met betrekking tot uw rit. U kunt gemakkelijk en veilig online betalen via één van de ondersteunde betalingsmethoden (bankoverschrijving, Ideal, creditcard, Paypal). 

De betaling moet uiterlijk 2 weken voor vertrek voldaan zijn. Wanneer u een last-minute boeking doet dan is dat geen probleem maar moet de betaling uiterlijk op de dag van vertrek zijn ontvangen. De vervaldatum wordt duidelijk vermeld op de factuur.

Hoe kan ik een bus / touringcar reserveren?

Je kunt de touringcar gewoon boeken via Bookabus. De eerste stap is om offertes aan te vragen. Binnen 1 werkdag stuurt onze Bookabus-klantenservice u een offerte op maat voor uw reis. Als de offerte naar wens is, kunt u eenvoudig online boeken om de bus vast te leggen. U ontvangt een factuur die u kunt betalen via de betaalmethode van uw voorkeur.

Wanneer moet ik uiterlijk de bus vastleggen?

Er zijn hier geen specifieke richtlijnen voor. U krijgt de beste prijs op basis van verschillende offerteprijzen van lokale busbedrijven. Let wel dat er geen bus wordt vastgelegd. De bus en de prijs zijn op basis van beschikbaarheid dus hoe langer u wacht hoe groter de kans dat de bus niet meer beschikbaar is. Wij adviseren om zo snel mogelijk te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Is het mogelijk de boeking te annuleren?

U kunt altijd uw boeking annuleren. Als u ver voor de reis annuleert worden er meestal geen annuleringskosten gerekend. Echter als u op het laatste moment annuleert kan het zijn dat de busmaatschappij kosten in rekening brengt. De annuleringsvoorwaarden worden altijd duidelijk op de offerte vermeld. 


Over Bookabus

Hoe werkt Bookabus?

Erg makkelijk! U kunt een offerte aanvragen door in het formulier op onze website de informatie over uw reis in te vullen. Het is geheel gratis en vrijblijvend. Uw offerteaanvraag wordt naar verschillende busbedrijven in het gebied van uw vertrek verzonden en binnen 24 uur krijgt u een offerte op maat met de juiste bus voor de beste prijs. U kunt zelf bepalen of en wanneer u de bus wilt boeken.

Hebben jullie je eigen bussen?

Bookabus werkt met een netwerk van meer dan 200 hoogwaardige en betrouwbare partners in het hele land. Daarom kunnen wij altijd een betaalbare prijs vinden, ongeacht uw vertreklocatie. Omdat Bookabus soms honderden busreizen maakt per busbedrijf, kunnen we betere prijzen krijgen en dat voordeel merk je op in de prijs.

Waarom boeken bij Bookabus?

Kies voor Bookabus als je een betaalbare busreis wil zonder gedoe. Vorig jaar hebben we met succes meer dan 100.000 mensen voor scholen, bedrijven, sport teams, conferenties en reisbureaus groot en klein geregeld. Over het algemeen krijgen wij een score van 9.2 van de 10, dus mocht je ons woord er niet voor nemen bieden we je graag hieronder het woord van voorgaande klanten!


Ik praat liever direct met iemand over mijn reis, kan dat?

Ja natuurlijk! Ons klantenservice team helpt u graag indien u vragen heeft over uw reis.

Hoe garandeert Bookabus kwaliteits- en veiligheidseisen van de bus en chauffeur?

Bij Bookabus staan veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom werken we alleen samen met touringcarbedrijven die aan onze veiligheids- en kwaliteitsnormen voldoen. Bovendien beoordelen onze klanten hun Bookabus ervaring en daarmee ook de kwaliteit en service van de bus en chauffeur. We werken alleen met touringcarbedrijven die consistent goede service leveren aan onze klanten.

Over offertes aanvragen

Ik wil alleen een snelle prijsindicatie, wat kan ik doen?

U kunt in het formulier op onze website uw reisschema aangeven. Voor eenvoudigere routes krijgt u direct online een prijsindicatie. U kunt daarna ook offertes aanvragen als u dat wilt, maar dat hoeft niet en heeft u in ieder geval al een prijsindicatie waar u mee rekening kan houden voor uw budget. 

Ik heb een offerte aangevraagd maar wil nu mijn reis wijzigen. Is dit mogelijk?

Zeker, dat is geen probleem! Met groepsvervoer verandert het schema zo vaak. Neem gewoon even contact op met uw  Bookabus contactpersoon en hij / zij zorgt ervoor dat specifieke wijzigingen volledig en correct worden verwerkt. 

Welke kosten zijn inbegrepen bij de offerteprijs?

Alle offertes zijn inclusief bus met chauffeur, lokale belasting (btw), andere belastingen en tol tenzij anders vermeld op uw offerte. Geen verborgen kosten dus. Hierdoor komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. We willen volledig transparant zijn over de kosten van uw reis.

Hoe kan ik een boeking maken als de offerte mij aanspreekt?

Nadat je de offerte opgestuurd krijgt kun je gemakkelijk via Bookabus online de bus vastleggen. De bus wordt dan voor jouw bus gereserveerd. De betaling volgt pas naderhand. Je kan een factuur ontvangen die via verschillende betalingsmogelijkheden kan worden voldaan. Betalingsmogelijkheden die wij ondersteunen zijn o.a. Ideal, Paypal en credit card of je kunt het natuurlijk zelf overmaken.

Tijdens de busreis

Kunnen jullie voor catering aan boord zorgen?

Ja, dat is zeker mogelijk maar niet alle busmaatschappijen kunnen catering faciliteren. Geef dit dus aan in de offerte aanvraag. 

Mogen wij eigen drinken en etenswaren meenemen in de bus?

Ja, eigen eten en drinken is toegestaan en zijn geen extra kosten aan verbonden. Houd er aub wel rekening mee dat dranken in plastic flessen of blikjes moeten zitten. Glaswerk is niet toegestaan. U bent er wel verantwoordelijk voor dat uw groep de bus schoon achterlaat zodat er geen blikjes of andere materialen in de bus achterblijven.

Mag er gerookt worden in de bus?

Nee, roken is niet toegestaan. 

Wanneer en waar haalt de bus ons op?

Wanneer u uw reservering voltooit vragen wij u het exacte ophaaladres (inclusief huisnummer van de straat) door te geven. Hierdoor weet de chauffeur precies weet waar hij of zij u moet ophalen. De chauffeur streeft ernaar om 10 minuten voor vertrek op uw ophaallocatie te zijn zodat uw groep voldoende tijd heeft voor het instappen van de passagiers en eventueel inladen van uw bagage.